Warsztaty kulinarne w ramach projektu „Zawodowy krok w przyszłość”

W ramach projektu „Zawodowy krok w przyszłość” uczniowie BSI w październiku i listopadzie 2021 r. uczestniczyli w warsztatach kulinarnych. Podczas zajęć uczniowie rozwijali swoje umiejętności zawodowe pod okiem doświadczonych szefów kuchni. Program warsztatów obejmował: przygotowanie regionalnych dań kuchni gruzińskiej, komponowanie diety wegańskiej i wegetariańskiej, przygotowanie tradycyjnego japońskiego sushi oraz słodkich włoskich mini makaroników. Wspólne przygotowanie potraw było dla uczniów okazją do zdobycia profesjonalnej wiedzy kulinarnej oraz świetną zabawą. Niepowtarzalną atmosferę podczas zajęć stworzyli mistrzowie sztuki kulinarnej, którzy z ogromną pasją i poczuciem humoru prezentowali uczniom nowe techniki gotowania.

Warsztaty prowadzili:

Milena Bednarek – właścicielka Cook`n`Talk  Radom, pasjonatka gotowania i pieczenia.

Łukasz Szewczyk – wiceprezes Carving Team Poland, ceniony doradca kulinarny, twórca Konsorcjum Kulinarnego, specjalista w dziedzinie carvingu oraz kuchni molekularnej.

Beata Świąder – nauczyciel, egzaminator, przygotowuje uczniów do udziału w międzynarodowych konkursach kulinarnych.

Daniel Bewko – członek Euro Toques Polska oraz Carving Team Poland, specjalizuje się w nowoczesnej kuchni wykorzystującej  produkty regionalne.

Michał Fabiszewski –  finalista programu  MasterChef,  doradca kulinarny, podróżnik, który gotował na 5 kontynentach,  główny szef kuchni Sodexo Polska.

Nasze terapie

Metoda Tomatisa
znacząco poprawia zdolności motoryczne, emocjonalne i poznawcze za pomocą odpowiednio dobranych i przefiltrowanych dźwięków
Zobacz
EEG Biofeedback
skuteczna, bezpieczna i przyjemna metoda terapeutyczna usprawniająca pracę mózgu. Poprawia pamięć, koncentrację i samoocenę
Zobacz
Boccia
jest dyscypliną paraolimpijską, która posiada wybitne walory sportowo-rehabilitacyjne. Gra uczy tolerancji i szacunku do przeciwnika oraz walki ze swoimi słabościami.
Zobacz
Rehabilitacja
ćwiczenia ruchowe z wykorzystaniem nowoczesnych metod dostosowanych do potrzeb ucznia. Pracujemy nad prawidłową postawą, wzmocnieniem osłabionych mięśni oraz poprawą koordynacji i równowagi.
Zobacz
Previous
Next