Innowacje kulinarne przepustką do praktyk zawodowych w Portugalii

Realizowane w Ośrodku innowacje kulinarne są doskonałym przykładem nowatorstwa pedagogicznego, które umożliwia uczniom uzyskiwanie lepszych wyników  nauczania oraz wzbogaca formy działalności edukacyjnej placówki.

W ramach innowacji uczniowie zdobywają nową wiedzę i umiejętności praktyczne w zakresie  często wykraczającym poza podstawy programowe. Pozwala to przygotować  młodzież do uczestniczenia w zagranicznych praktykach w Portugalii realizowanych w ramach projektu „Zagraniczna mobilność edukacyjna uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego”, który został dofinansowany z programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus.

https://www.cozadzien.pl/radom/gotowanie-u-korczaka/96509

https://www.frse.org.pl/

https://www.frse.org.pl/fers-vet-konkurs-2023

Nasze terapie

Metoda Tomatisa
znacząco poprawia zdolności motoryczne, emocjonalne i poznawcze za pomocą odpowiednio dobranych i przefiltrowanych dźwięków
Zobacz
EEG Biofeedback
skuteczna, bezpieczna i przyjemna metoda terapeutyczna usprawniająca pracę mózgu. Poprawia pamięć, koncentrację i samoocenę
Zobacz
Boccia
jest dyscypliną paraolimpijską, która posiada wybitne walory sportowo-rehabilitacyjne. Gra uczy tolerancji i szacunku do przeciwnika oraz walki ze swoimi słabościami.
Zobacz
Rehabilitacja
ćwiczenia ruchowe z wykorzystaniem nowoczesnych metod dostosowanych do potrzeb ucznia. Pracujemy nad prawidłową postawą, wzmocnieniem osłabionych mięśni oraz poprawą koordynacji i równowagi.
Zobacz
Previous
Next